6 Οκτώβριος 2015, 19:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2015, 19:04

«Άι σιχτίρ πια» είπε ο Ζουράρις στη Βουλή για τα σχολικά βιβλία

  • Θεσσαλονίκη: Επίθεση δέχθηκε ο Κώστας Ζουράρις στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό
    Ο Κώστας Ζουράρις (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Με ένα ...Ζουράρειο «Άι σιχτίρ πια!», ολοκλήρωσε την ομιλία του στιο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραματικές δηλώσεις ο Κώστας Ζουράρις, χαρακτηρίζοντας παράλληλα  τα σχολικά βιβλία ως την τρίτη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η… καλή μέρα φάνηκε από την ώρα που ανέβηκε στο βήμα κρατώντας στο χέρι ένα βιβλίο. «Δεν γίνεται να διδάσκεται η προστακτική με το παράδειγμα των οδηγιών χρήσεως μίας καφετιέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι έχουν αφαιρεθεί από τα σχολικά βιβλία τα δημοτικά τραγούδια και πως στη θέση τους μπήκαν συνταγές μαγειρικής.

Κάποια στιγμή, στην ομιλία του, ο Κώστας Ζουράρις διάβασε απόσπασμα από το σχολικό βιβλίο της Γλώσσας που διδάσκεται στην ΣΤ' Δημοτικού, όπου όπως είπε αναφέρεται ότι «θα συζητήσουμε για τους Ελεύθερους Πολιορκημένους κι έτσι».

Σε εκείνο το σημείο εξαπέλυσε επίθεση κατά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κάνοντας λόγο για «βλακόμετρο» και «κατιναριό» που γράφει αυτά τα βιβλία και θα έπρεπε να ξέρει ότι «χάριν στους Ελεύθερους Πολιορκημένους μπορεί να γράφει αυτά που γράφει».