6 Οκτώβριος 2015, 17:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2015, 17:27

Έρχεται το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

  • Έρχεται το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια
    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Την επέκταση του συμφώνου κοινωνικής συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια προανήγγειλε κατά τη διάρκεια ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. «Ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα ρυθμιστούν νομοθετικά ορισμένα θέματα κράτους δικαίου και ισονομίας, όπως η νέα μορφή συμφώνου κοινωνικής συμβίωσης με αναγνώριση γάμου ομοφύλων και ετεροφύλων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο, αναμένεται να ρυθμιστούν νομοθετικά «οι νέες εγγυήσεις ελευθερίας του Τύπου ώστε να διασφαλίζονται οι πολίτες από το γνωστό φαινόμενο κιτρινισμού και να αποθαρρύνονται από την άλλη οι υπέρμετρες αποζημιώσεις που μπορεί να λειτουργήσουν σαν άτυπη λογοκρισία, καθώς και θέματα που αφορούν την αντιρατσιστική νομοθεσία που δεν καλύπτει ισομερώς το πεδίο του ρατσιστικού λόγου και πράξεων».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων και ανακοίνωσε ότι σε ένα μήνα θα λειτουργήσει Μονάδα Απεξάρτησης στις Φυλακές Διαβατών.