6 Οκτώβριος 2015, 15:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2015, 22:10

Την παραίτηση Φίλη ζητά σύσσωμος ο ποντιακός χώρος

  • Τι απαντά ο Νίκος Φίλης στους Πόντιους για τη Γενοκτονία
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), αλλά και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας, που προέκυψε από τη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, χωρίς περιστροφές εξέφρασαν για μια ακόμα φορά στο pontos-news.gr την αγανάκτησή τους για τις θέσεις του Νίκου Φίλη και τον καλούν να παραιτηθεί από την ευαίσθητη θέση του υπουργού Παιδείας.

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας ζητά σύσσωμος ο οργανωμένος ποντιακός χώρος, αφού με τα όσα έχει γράψει στο παρελθόν για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, εμφανίζεται ξεκάθαρα ως αρνητής της.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος Τοπαλίδης, η ΠΟΕ έχει στείλει επιστολή και στον πρωθυπουργό της χώρας με την οποία ζητά την παραίτηση του Νίκου Φίλη. «Από την αρχή είπαμε ότι το άρθρο του κ. Φίλη είναι παλιό και το έγραψε ως δημοσιογράφος και όχι ως πολιτικός. Όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Παιδείας, του στείλαμε επιστολή για να ανασκευάσει τις δηλώσεις του. Δεν μας απάντησε ποτέ και πλέον δεν ζητάμε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, αλλά να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Παιδείας. Στείλαμε επιστολή και στον πρωθυπουργό, με την οποία ζητάμε την παραίτηση του Νίκου Φίλη», τονίζει.

Ως αυτονόητη βλέπει την παραίτηση Φίλη και η ΠΟΠΣ, εφόσον ο υπουργός Παιδείας εμμένει στις θέσεις του. «Αν δεν είσαι πατριώτης, δεν είσαι χρήσιμος πουθενά. Το εθνικό είναι αληθινό και το αληθινό είναι εθνικό. Σε αυτόν τον ορυμαγδό που βιώνει η χώρα, δεν επιτρέπεται να τίθενται τέτοια θέματα. Εφόσον ο κ. Φίλης εμμένει στις θέσεις του, η παραίτησή του είναι αυτονόητη και την ζητάμε ως ΠΟΠΣ», σημειώνει η πρόεδρός της Χριστίνα Σαχινίδου.

Τέλος, την αγανάκτησή του εκφράζει –ζητώντας ταυτόχρονα την παραίτηση του Νίκου Φίλη– και ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας, Άλκης Αναστασιάδης. «Ζητάμε την παραίτηση Φίλη για τις απαράδεκτος δηλώσεις του για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας γι’ αυτές τις δηλώσεις. Δεν δεχόμαστε από κανέναν και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί την ιστορία των προγόνων μας, τη σφαγή που υπέστησαν», υπογραμμίζει ο κ. Αναστασιάδης.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης