6 Οκτώβριος 2015, 19:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2015, 17:28

Η λύρα και ο χορός κυριάρχησαν στο 1ο Πανναουσαϊκό πολιτιστικό αντάμωμα (βίντεο)

  • Η λύρα και ο χορός κυριάρχησαν στο 1ο Πανναουσαϊκό πολιτιστικό αντάμωμα (βίντεο)

Το Δημοτικό Στάδιο Νάουσας γέμισε με τον πολιτισμό των Ποντίων πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο του 1ου Πανναουσαϊκού Πολιτιστικού Ανταμώματος που διοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Νάουσας. Ποντιακά συγκροτήματα της Νάουσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής έλαβαν μέρος στην μεγάλη εκδήλωση εκπροσωπώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κοινότητα των απανταχού Ποντίων.

Η ποντιακή λύρα κυριάρχησε στο στάδιο ξεσηκώνοντας κοινό και διοργανωτές, ενώ τα μέλη των συλλόγων παρουσίασαν ποντιακούς χορούς.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η από κοινού παρουσίαση του πολιτιστικού υπόβαθρου της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη των συλλόγων να γνωριστούν μεταξύ τους, να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες, καλλιεργώντας παράλληλα την ευγενή άμιλλα, με στόχο την αναβάθμιση των δράσεων όλων των συλλόγων.

Τα ποντιακά συγκροτήματα που πήραν μέρος στο 1ο Πανναουσαϊκό Πολιτιστικό Αντάμωμα ήταν η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, ο Λαογραφικός Σύλλογος «Η Μίεζα», η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ποντιακά Νιάτα» Άνω Ζερβοχωρίου.