6 Οκτώβριος 2015, 13:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2015, 13:33

Μάγδα Φύσσα για Ρουπακιά: Έλεγε στην Αστυνομία «δικός σας είμαι!»

  • Μάγδα Φύσσα για Ρουπακιά: Έλεγε στην Αστυνομία «δικός σας είμαι!»
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Πιο ωχρή, φανερά καταβεβλημένη και ζητώντας να καταθέσει καθισμένη στο βήμα του μάρτυρα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, μετά την κατάθεση της προηγούμενης εβδομάδας κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τη δολοφονία του παιδιού της. Η πρόεδρος του δικαστηρίου σκληραίνοντας τη στάση της απαγόρευσε τις αντεγκλήσεις, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μην παρουσιαστούν τα ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα σε αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των εγγράφων.

Η μάρτυρας, αναφερόμενη στο οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας, επiσήμανε την ύπαρξη του βίντεο στο οποίο, πριν από την επίθεση στο ΠΑΜΕ, στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 και πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 17 του ίδιου μήνα, ο Γιάννης Λαγός, έχοντας δίπλα του τον κατηγορούμενο για συνέργεια στη δολοφονία, Αναστάσιο Μιχάλαρο, λέει ότι «θα καθαρίσουνε τον τόπο [σ.σ. το Πέραμα] και τη Ζώνη από τους συνδικαλιστές» για να κυριαρχήσει η Χρυσή Αυγή.

«Ήρθαν στο σπίτι μου και σκότωσαν το παιδί μου. Έτσι απλά. Και υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή και είναι στο Kοινοβούλιο. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν σπίτι μας και σκότωσαν το παιδί μας. Αυτό μπορούν να το καταλάβουν όλοι;», είπε η Μάγδα Φύσσα.


Η Μάγδα Φύσσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της αισθάνθηκε αδιαθεσία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Αναφερόμενη στον Νίκο Μιχαλολιάκο, τόνισε: «Ακούσαμε τον αρχηγό τους να λέει ότι είναι η σπορά των ηττημένων του '45. Είναι ναζιστές. Αυτοί είναι. Είναι τα απομεινάρια των δωσίλογων και των ταγματασφαλιτών». Η φράση αυτή της μητέρας του Παύλου Φύσσα προκάλεσε χειροκροτήματα στην αίθουσα και την αντίδραση της προέδρου που ζήτησε να υπάρξει ησυχία στο ακροατήριο.

Στην κατάθεσή της η Μάγδα Φύσσα επέρριψε ευθύνες στην Αστυνομία για τη στάση της το βράδυ της δολοφονίας.

Όπως είπε, εκτός από τον Ρουπακιά οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους φίλους του 34χρονου μουσικού. Κατέθεσε επίσης ότι ο Ρουπακιάς μετά τη δολοφονία έλεγε: «Εντάξει ρε παιδιά, δικός σας είμαι», εννοώντας ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

«Από τα 50 άτομα, στο τάγμα εφόδου, δεν συνέλαβε κανέναν η αστυνομία. Έπιασαν τα παιδιά και τα έβαλαν μαζί με τον δολοφόνο. Τα παιδιά δεν τον γνώριζαν! Καθόταν σταυροπόδι, με το κινητό του. Όταν έμαθαν ότι ο Παύλος υπέκυψε, άρχισαν να φωνάζουν, να χτυπιούνται... Τότε ο δολοφόνος φοβήθηκε και ζήτησε να του αλλάξουν δωμάτιο. Μάλιστα προηγουμένως αστειευόταν μαζί τους, γιατί είστε εσείς εδώ, κτλ... Τον άφησαν χωρίς συνοδεία, μόνο του... Θα μπορούσε να φύγει... Ο χώρος τού ήταν οικείος», κατέθεσε.