6 Οκτώβριος 2015, 18:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2015, 17:35

Βγήκαν και πάλι… τσέτες στα βουνά της Κερασούντας

  • Βγήκαν και πάλι… τσέτες στα βουνά της Κερασούντας
  • Βγήκαν και πάλι… τσέτες στα βουνά της Κερασούντας
  • Βγήκαν και πάλι… τσέτες στα βουνά της Κερασούντας

Με αφορμή την πρόσφατη εμφάνιση ομάδων Κούρδων στα ορεινά του νομού Κερασούντας και την ένοπλη επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος στο Γκιούτσε, η τοπική στρατοχωροφυλακή διενεργεί συνεχείς επιχειρήσεις εντοπισμού των δραστών.

Στο έργο της συνεπικουρείται από ντόπιους, που όπως κάποιοι πρόγονοί τους τσέτες εγκληματίες πριν από χρόνια εξολόθρευαν Έλληνες και Αρμενίους, αναλαμβάνουν κι εκείνοι να εξοντώσουν τους «εχθρούς της πατρίδας».

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται κυρίως στα νότια των επαρχιών Τρίπολης, Γκιούτσε και Ντογάντκεντ, δηλαδή στις περιοχές που συνορεύουν με το Κιουρτιούν της Αργυρούπολης, όπου κι εκεί υπήρξε πρόσφατα ένοπλη συμπλοκή ανταρτών και στρατοχωροφυλακής.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις και φωτογραφίες τοπικών ΜΜΕ, μαζί με τους «τζανταρμάδες» (όπως λέγονται οι στρατοχωροφύλακες) βγήκαν για ανθρωποκυνηγητό και πολλοί ντόπιοι πολίτες, οπλισμένοι με κυνηγετικά όπλα και έχοντας μαζί τους σκυλιά.

Σε ένα υποτιθέμενο σύγχρονο και πολιτισμένο κράτος, απόγονοι τσετών παίρνουν το νόμο στα χέρια τους επιχειρώντας να κάνουν ό,τι έκαναν στην περιοχή και αλλού κάποιοι από τους προγόνους τους πριν από εκατό χρόνια...