1 Αύγουστος 2013, 09:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:45

Συγκίνησε η εκδήλωση για τις Αλησμόνητες Πατρίδες στο Άργος

  • Συγκίνησε η εκδήλωση για τις Αλησμόνητες Πατρίδες στο Άργος

Συγκίνησε η εκδήλωση για τις Αλησμόνητες Πατρίδες στο Άργος

Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων Ποντιακού Ελληνισμού «Παναγία Σουμελά» και ο Δήμος Άργους Μυκηνών – ΚΕΔΑΜ, συνδιοργάνωσαν μια εκδήλωση αφιερωμένη στις «Αλησμόνητες Πατρίδες» που πάντα παραμένουν ζωντανές στις καρδιές όλων μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2013» στους Στρατώνες Καποδίστρια και κατάφερε να συγκινήσει τους θεατές της που χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές.

Μεταξύ των θεατών ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δ. Καμπόσος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Φ. Στεφανόπουλος και Β. Σιδέρης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Νίκος Γκαβούνος, ο αντιπρόεδρος Π. Σκούφης και το μέλος Ν. Δελής, ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Κρίγγος, ο πατήρ Σελλής, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Άργους Ν. Δαβιώτης κ.ά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε, οδοιπορικό – λαογραφικό με αναφορές και παραδοσιακά τραγούδια από την παραδοσιακή – βυζαντινή χορωδία "Ελληνικοί Αντίλαλοι" με χοράρχη τον Κ. Ρούτουλα συνοδευόμενη από παραδοσιακά όργανα, ιστορικές αναφορές, τραγούδια και χορούς του Πόντου με τη συνοδεία της λύρας και του νταουλιού από το χορευτικό του συλλόγου Ποντίων Αργολίδας και Φίλων Ποντιακού Ελληνισμού "Παναγία Σουμελά" καθώς και προβολή ιστορικών γεγονότων.

Η φωτογραφία είναι από το eurokinissi

Πηγή: argosculture.gr