5 Οκτώβριος 2015, 15:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2015, 15:11

Ροζ σκάνδαλο με Ελληνορθόδοξο ιερέα, Περουβιανή ερωμένη και βίντεο

  • Ροζ σκάνδαλο με Ελληνορθόδοξο ιερέα, Περουβιανή ερωμένη και βίντεο
    Ο 67χρονος ιερέας Γεώργιος Πασσιάς με την 45χρονη Περουβιανή ερωμένη του Έθελ Μπουζαλάς

Για εννέα χρόνια ιερουργούσε στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην περιοχή Ουάσιγκτον Χάιτς στο Μανχάταν, ενώ υπήρξε και καγκελάριος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στις ΗΠΑ. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες (επισήμως) δεν είχε ακουστεί κάτι για τον 67χρονο πατέρα Γεώργιο Πασσιά, αν και οι ψίθυροι στην ενορία του είχαν φουντώσει. Μέχρι που ήρθε το δημοσίευμα της New York Post. Το σκάνδαλο δεν άργησε να ξεσπάσει.

Ο 67χρονος ιερωμένος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, βρίσκεται στη δίνη ερωτικού σκανδάλου με την 45χρονη Περουβιανή Έθελ Μπουζαλάς, παντρεμένη με ομογενή και μητέρα τριών παιδιών. Ο άντρας της 45χρονης ήταν αυτός που ξεσκέπασε τη σχέση· έστειλε και στην Αρχιεπισκοπή αλλά και στην εφημερίδα τα ροζ βίντεο που γύριζε το παράνομο ζευγάρι.

Τα βίντεο είχε στην κατοχή του ο ιερέας θεωρούνται ιδιαίτερα φετιχιστικά.

Προτού έρθουν στο φως της δημοσιότητας όλες οι ροζ λεπτομέρειες, στα μάτια της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνα το παράνομο ζευγάρι είχε πνευματική σχέση: το 2006 η Περουβιανή επισκέφθηκε το ναό αναζητώντας έναν πνευματικό. Αργότερα ο 67χρονος ιερέας την βάφτισε χριστιανή προκειμένου να παντρευτεί τον ελληνικής καταγωγής Τομ Μπουζαλάς.

Η 45χρονη ήταν «βαφτισιμιά» του ιερέα, και έτσι εξηγούσαν το γιατί την είχαν δει να κάθεται στα πόδια του ή γιατί είχε αρχίσει να έχει λόγο και άποψη και να γίνεται η στενότερη συνεργάτριά του. Σε πολύ λίγο χρόνο η Έθελ Μπουζαλάς έγινε διευθύντρια του κατηχητικού του ναού, ενώ πρωτοστάτησε στον έρανο για την αναστήλωση του κτηρίου της εκκλησίας.

Μετά το δημοσίευμα η παύση του πάτερ Γεωργίου Πασσιά από τα καθήκοντά του ήταν μονόδρομος. Ο ίδιος με ένα ιδιόχειρο σημείωμα ενημέρωσε το ποίμνιό του: «Ο Θεός αποφάσισε να αποσυρθώ, να ακολουθήσω το δρόμο της σιωπής και της προσευχής, της νηστείας και της αφοσίωσης στον Κύριό μας. Μην με ρωτήσετε πού πηγαίνω και πού θα βρίσκομαι», έγραψε.

Όσο για την Περουβιανή, επέστρεψε στο σπίτι της. Όπως δήλωσε ο σύζυγός της, το ζευγάρι προσπαθεί να σώσει τη σχέση του.