5 Οκτώβριος 2015, 12:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2015, 12:02

Γεύσεις από τον Πόντο μάγεψαν τη «Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας» στην Αλεξάνδρεια (φωτο)

  • Γεύσεις από τον Πόντο μάγεψαν τη «Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας» στην Αλεξάνδρεια (φωτο)

Με γεύσεις, αρώματα, χορούς και πολλή παράδοση γέμισε ο αύλειος χώρος του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο της πολιτιστικής εκδήλωσης «Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας».

Με τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, ανάμεσα τους και πολλοί ποντιακοί, αλλά προπάντων με την υποστήριξη εκατοντάδων επισκεπτών, ολοκληρώθηκε αυτή η γιορτή πολιτισμού.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις από την αλησμόνητη πατρίδα, τον Πόντο, φτιαγμένες από τα χέρια των εμπειρότερων μελών του Συλλόγου Ποντίων Πλατέος «Οι Κομνηνοί», του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Μελίκης και Περιχώρων «Η Ρωμανία».

«Οι αδιόρατες ίνες που μας συνδέουν με τη γενιά των προσφύγων Ποντίων προγόνων μας είναι οι μουσικές, οι γεύσεις, οι χοροί και τα τραγούδια μας. Γι’ αυτό και πάντα, για εμάς τους Πόντιους, όλα τελειώνουν με πανηγύρι. Πανηγύρι που δεν είναι ξεφάντωμα αλλά χαρμολύπη. Λύπη για τις ζωές που χάθηκαν, για το δράμα, για την αλησμόνητη πατρίδα μας. Χαρά μας που μπορούμε και συνεχίζουμε το έργο των ανθρώπων εκείνων» ανέφερε το ΔΣ της Λέσχης Χαρίεσσας.

Η γιορτή ξεκίνησε με παρέλαση λαβάρων και ακολούθησε η παρουσίαση των συλλόγων και η απονομή αναμνηστικών στους εκπροσώπους τους. Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων.

Gallery