4 Οκτώβριος 2015, 20:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2015, 19:14

Με ομιλία Τσίπρα ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις

  • Με ομιλία Τσίπρα ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αρχίζει τη Δευτέρα (5/10), στις 19:30, η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η σχετική συζήτηση, όπως προβλέπει ο κανονισμός, θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει στην υποχρέωση της γρήγορης υλοποίησης των συμφωνηθέντων, την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ώστε να ανοίξει το γρηγορότερο δυνατό η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας μόνος ομιλητής είναι ο πρωθυπουργός, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα μιλήσουν οι υπουργοί και θα πάρουν το λόγο και βουλευτές.

Πριν από την ψηφοφορία της Τετάρτης, επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ήδη, στη Νέα Δημοκρατία –παρά τις εσωκομματικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη– προετοιμάζονται εντατικά για την πρώτη κοινοβουλευτική μάχη. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα έχει αύριο νέες συναντήσεις στο γραφείο του στη Βουλή, με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος Βρούτση, Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη.