4 Οκτώβριος 2015, 14:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2015, 14:20

ΠΑΟΚ: Μνημόσυνο για τα έξι «αετόπουλα» που χάθηκαν στα Τέμπη

  • ΠΑΟΚ: Μνημόσυνο για τα έξι «αετόπουλα» που χάθηκαν στα Τέμπη

Παρόντος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη τελέστηκε σήμερα το μνημόσυνο για τους έξι οπαδούς του «Δικέφαλου» που σας σήμερα, πριν από 16 χρόνια, έφυγαν άδοξα από τη ζωή.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έφτασε στο χώρο με ελικόπτερο, το οποίο προσεδαφίστηκε περίπου 300 μέτρα από το μνημείο.

Στις δηλώσεις του τόνισε: «Ήρθα ώστε μαζί με την οικογένεια του ΠΑΟΚ να τιμήσουμε τη μνήμη τους. Πρέπει να θυμόμαστε και τις τραγικές και τις καλές μας μέρες».

«Μαύρη» επέτειος σήμερα για την ποδοσφαιρική οικογένεια του ΠΑΟΚ. Πριν από 16 χρόνια, στις 4 Οκτωβρίου 1999, έξι οπαδοί του Δικέφαλου του Βορρά έχασαν τη ζωή τους, σε τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, επιστρέφοντας από το εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό.

Τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 77 οπαδούς του ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι και ανατράπηκε πέφτοντας σε χαντάκι. Η μοιραία σύγκρουση σκόρπισε το θάνατο σε έξι «αετόπουλα», καθώς και στον οδηγό του δευτέρου οχήματος.

«Κανείς από την οικογένεια του ΠΑΟΚ, 16 χρόνια τώρα, δεν έχει αφήσει έξι ονόματα να ξεχαστούν στο πέρασμα του χρόνου…», τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ομάδας της συμπρωτεύουσας και συνεχίζει:

»Χαράλαμπε, Δημήτρη, Χριστίνα, Αναστάσιε, Γιώργο, Κυριάκο η αγάπη σας για τον ΠΑΟΚ σας έφερε εδώ, σας άφησε εδώ, συνέχισε παραπέρα και αποτέλεσε παράδειγμα αφοσίωσης και πίστης στα τέσσερα γράμματα για όσους κάθονται δίπλα στις θέσεις σας, θυμούνται τις εκδρομές σας και δακρύζουν όταν γυρίζουν σ΄ εκείνο το δύσκολο βράδυ του Οκτωβρίου του ‘99».

Στεφάνια κατέθεσαν ο Ι. Σαββίδης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο ΑΣ ΠΑΟΚ, καθώς και πολλοί Σύνδεσμοι Φιλάθλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.