4 Οκτώβριος 2015, 09:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Οκτώβριος 2015, 09:12

Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

  • Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Το 2ο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Λίγο μετά από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διοργανώνεται μια πενθήμερη γιορτή για το παιδικό και το εφηβικό βιβλίο.

Το φετινό Φεστιβάλ απευθύνεται αποκλειστικά σε οργανωμένες ομάδες μαθητών προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Ιδρύματος, που στεγάζεται στην έπαυλη Μποδοσάκη, στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού.

Υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.000 μαθητές από περίπου 50 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) της Αττικής.

Παιδιά, έφηβοι και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του παιδικού και εφηβικού βιβλίου μέσα από 60 παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, συζητήσεις, εργαστήρια κ.α.

Επίσης, στο πλαίσιο των ελληνικών υποψηφιοτήτων για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2016, θα τυπωθεί αναμνηστική κάρτα που θα διανεμηθεί σε όλους τους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Επιπλέον, την τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και ένα τυχερό σχολείο θα κερδίσει μια δωρεάν ξενάγηση και ένα εργαστήρι comics. Η συμμετοχή για τους εκδότες παιδικού και εφηβικού βιβλίου είναι δωρεάν και η είσοδος των μαθητών στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.