3 Οκτώβριος 2015, 20:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2015, 22:21

Αφγανιστάν: Βομβάρδισαν τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» (βίντεο)

  • Αφγανιστάν: Βομβάρδισαν τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» (βίντεο)
    Φωτ.: EPA

Σάλος έχει προκληθεί από ολέθριο λάθος που φέρεται να έκαναν οι ΗΠΑ βομβαρδίζοντας νοσοκομείο της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» (MSF) στην Κουντούζ του Αφγανιστάν, όπου τις τελευταίες ημέρες μαίνονται οι μάχες των Ταλιμπάν με τον αφγανικό στρατό, που υποστηρίζεται από αέρος από τους Αμερικανούς.

Από τους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον εννέα μέλη του προσωπικού των MSF, τέσσερις ενήλικες ασθενείς και τρία παιδιά, όπως ανέφερε η οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ δήλωσε σήμερα ότι διεξάγεται «εξαντλητική έρευνα» για το συμβάν, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ότι πραγματοποιήθηκε από αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο επικεφαλής της δύναμης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο της χώρας.

«Η αεροπορική επίθεση, η οποία είναι πιθανόν να είναι αμερικανική επιδρομή, και κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι σε νοσοκομείο των "Γιατρών χωρίς Σύνορα" στην πόλη Κουντούζ είναι ασυγχώρητη και εν δυνάμει εγκληματική», δηλώνει ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ρα'αντ Αλ Χουσέιν.