3 Οκτώβριος 2015, 18:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2015, 18:12

Τσίπρας: Έχουμε εντολή τετραετίας

  • Τσίπρας: Έχουμε εντολή τετραετίας
    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλά στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Συμέλα Παντζαρτζή)

Μηνύματα τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εκτός έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Από τους βουλευτές του, όπως είχε κάνει και με τους υπουργούς του, ζήτησε να περιορίσουν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και τους προετοίμασε για τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρουν και για τις οποίες πρέπει να έχουν γνώμονα την αλήθεια απέναντι στο λαό.

Προσπαθώντας να σβήσει τα παρατράγουδα που ήδη εμφανίστηκαν, τόνισε στους βουλευτές του να μην κάνουν δηλώσεις… στο πόδι και το κυριότερο να παίρνουν γραμμή από το κόμμα πριν μιλήσουν.

Αναφερόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, τη χαρακτήρισε «αυτί και μάτι του κόμματος» όχι μόνο στη Βουλή και στην κυβέρνηση αλλά και στην κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως το κόμμα έχει πάρει εντολή τετραετίας, κάνοντας αναφορά στο... ρεκόρ (εθνικό και πανευρωπαϊκό όπως είπε) της νίκης σε τέσσερις εκλογικές διαδικασίες (υπολογίζοντας και το δημοψήφισμα) σε διάστημα λίγων μηνών.

Φυσικά αναφέρθηκε και στο θέμα του χρέους τονίζοντας ότι: « Η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια πολύ σημαντική διαπραγμάτευση, αυτή που αφορά στην ανάγκη απομείωσης του χρέους, η οποία θα ξεκινήσει μετά από την πρώτη αξιολόγηση, εντός του έτους».

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ για μεμψιμοιρία και την κάλεσε αν δεν μπορεί να στηρίξει να σιωπά.