3 Οκτώβριος 2015, 16:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2015, 17:00

Τρία χρυσά και ένα χάλκινο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Χειροπάλης

  • Τρία χρυσά και ένα χάλκινο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Χειροπάλης
    Ο Μιχάλης Μανιαδάκης με την ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

Τρεις φορές ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας στο 37ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης (μπρα ντε φερ), που διεξήχθη στο Berjaya Times Square Hotel, στην Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία.

Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι Παντελής Φιλικίδης, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και Μιχάλης Μανιαδάκης. Ο τελευταίος αθλητής, μάλιστα, έχει στις αποσκευές του και χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στο αγώνισμα χρησιμοποιώντας το άλλο χέρι.

Η ελληνική αποστολή, στην οποία μετείχαν ακόμη οι Γιώργος Αθανασιάδης, Γιώργος Σοϊλεμεζίδης, Κυριακή Γιαννοπούλου, Νεφέλη Μανιαδάκη και Βασίλης Μανιαδάκης, αναμένεται στο «Ε. Βενιζέλος» την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, στις 18:30.


Η ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο της Μαλαισίας

«Ανάμεσα σε χώρες, όπως η Ρωσία και η Τουρκία που είχαν πάνω από 80 αθλητές η κάθε μία, τα ελληνικά χρώματα εκπροσωπήθηκαν με οχτώ αθλητές φέρνοντας αρκετές διακρίσεις», δηλώνει ικανοποιημένος στο pontos-news.gr ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας χειροπάλης Παντελής Φιλικίδης.

Επισημαίνει ότι «από το 2005 και μετά που πήραμε πολλές διακρίσεις, όλο και περισσότερος κόσμος αγκαλιάζει το άθλημα, το οποίο όμως δεν έχει τη θέση που του αξίζει στον ελληνικό αθλητισμό».

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι «μέσα στην κρίση και σε ό,τι βιώνει η Ελλάδα σήμερα, το να ταξιδεύεις δίχως χρήματα και δίχως κάποια βοήθεια από κανέναν και να βλέπεις την Ελλάδα, στο πρώτο βάθρο, μόνο περηφάνια μπορείς να αισθανθείς».

Να τονιστεί ότι από τις 49 χώρες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, η Ελλάδα κατέλαβε την 19η θέση.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης