3 Οκτώβριος 2015, 16:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2015, 16:09

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την Δευτέρα

  • Πότε ξεκινούν οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά για το σχολικό έτος 2018-19

Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που φέτος ορίστηκε να είναι η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την απόφαση, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα αλλά τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι μαθητές θα ασχοληθούν μόνο με αθλητικές δραστηριότητες και άλλες –επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα– εκδηλώσεις που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων καλούνται να μεριμνήσουν, με τον κατάλληλο σχεδιασμό, ώστε η προσέγγιση του ανωτέρω θεματικού άξονα να αναδεικνύει βιωματικά μέσω των αθλητικών δράσεων αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων το εύρος των Ολυμπιακών Αξιών που διαπερνούν τόσο τα Ολυμπιακά, όσο και τα Παραολυμπιακά αθλήματα.

Επισημαίνεται ότι βασική επιδίωξη του σχολικού αθλητισμού στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.