3 Οκτώβριος 2015, 15:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2015, 15:03

Επίθεση Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση

  • Επίθεση Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση

Ο υπηρεσιακός και υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επιχειρώντας να φανεί και ως αρχηγός της επόμενης μέρας, έκανε επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να ανασάνει προσθέτοντας πως κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη ΝΔ «σε μέτρα υφεσιακά που φέρουν την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι η ΝΔ θα συγκρουστεί «με κάθε πολιτική που χτυπά αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που επιβάλει μετριότητα και προστατεύει κάθε παλαιοκομματικό φαύλο».

Όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, ο Ε. Μεϊμαράκης είπε πως «δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα ψηφίσουμε "όχι" αφού εκφράσουμε τις απόψεις και τις διαφωνίες».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά απευθύνθηκε στους βουλευτές ζητώντας τους να μην μπουν σε κλίμα εσωστρέφειας με τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου.

Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ για την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. «Δεν μπορούν οι τυπολατρίες να ξεπερνούν τις πολιτικές. Η απόφαση της ΚΕΦΕ δεν με εκφράζει και με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ έχω να συνομιλήσω μαζί του από την ημέρα των εκλογών», τόνισε.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής τον Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν κατά συνείδηση για τη θέση του προέδρου του Σώματος.