3 Οκτώβριος 2015, 09:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Οκτώβριος 2015, 00:55

Πασαρέλα με όριο ύψους το 1,30

  • Πασαρέλα με όριο ύψους το 1,30

Aψήφισαν τους κανόνες της πασαρέλας και ξεχειλίζοντας από λάμψη και αυτοπεποίθηση δώδεκα μικρόσωμες καλλονές, κυρίως Αμερικανίδες και Γαλλίδες, πρωταγωνίστησαν σε μια επίδειξη μόδας προκαλώντας τις επευφημίες του κοινού κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Μοναδικό κριτήριο σε αυτήν την ιδιαίτερη επίδειξη ρούχων του οίκου Creative Business House ήταν το ύψος των μοντέλων να μην ξεπερνά το 1 μέτρο και 30 εκατοστά.

Η γαλλική οργάνωση Donnons-leur une Chance (Ας τους Δώσουμε μια Ευκαιρία) ανέλαβε την πρωτοβουλία της «επίδειξης με μικρόσωμα μοντέλα». Είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιείται κάτι ανάλογο έπειτα από την πρώτη επίδειξη το Σεπτέμβριο του 2014 στο Παρίσι και άλλη μία στη Νέα Υόρκη φέτος. Η επόμενη προβλέπεται να διεξαχθεί στο Τόκιο το 2016.

Σε μία αίθουσα του υπουργείου Πολιτισμού, η Κριστίν, η Οφελί, η Έμα, η Ελέν, η Μελίσα και η Ισμάν παρουσίασαν τις δημιουργίες με αυτοπεποίθηση αλλά και χιούμορ αφού πόζαραν με χάρη μπροστά στους φωτογράφους και τις κάμερες. Η 16χρονη Λούσι από το Λονδίνο έκλεισε την επίδειξη φορώντας φυσικά νυφικό, όπως επιτάσσει κάθε επίδειξη.

Το κάναμε «για να αλλάξουμε τον τρόπο που μας βλέπουν οι άνθρωποι και επειδή λατρεύω τη μόδα και μου αρέσει πολύ να κάνω πασαρέλα» εξήγησε η Γαλλίδα Έμα.

«Αυτό θα μπορούσε να δώσει ιδέες στους δημιουργούς να φτιάχνουν ρούχα για εμάς» πρόσθεσε. Για τους διοργανωτές της ιδιαίτερης αυτής επίδειξης, στόχος ήταν να αντιταχθούν στα μεροληπτικά πρότυπα και να στείλουν ένα μήνυμα προσφοράς ίσως ευκαιριών στον κόσμο της μόδας κόντρα στα στερεότυπα σχετικά με την εμφάνιση των μανεκέν.