2 Οκτώβριος 2015, 21:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Οκτώβριος 2015, 21:18

Τρεις οι διεκδικητές στη ΝΔ. Εκτός ως εκπρόθεσμος ο Γεωργιάδης

  • Η ΝΔ θα ζητήσει Εξεταστική για την «εμπλοκή» Καμμένου στην υπόθεση του Noor 1
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Εκτός κούρσας διαδοχής μένει τελικά ο Άδωνις Γεωργιάδης! Τα επτά λεπτά καθυστέρησης στην κατάθεση της υποψηφιότητάς του θεωρήθηκαν ως εμπόδιο και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή τον έκοψε ομόφωνα λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσης. Και όλα αυτά όταν ο Αδωνις πανηγύριζε στο διαδίκτυο και σε δηλώσεις του για τους 50 γενναίους του. Τώρα στη Συγγρού περιμένουν την αντίδρασή του, μια και θεωρούν κάποιοι ότι με αυτόν τον τρόπο τον πετούν έξω στη νέα εποχή της ΝΔ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ κατά τη συνεδρίασή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος.

Από τους: Μεϊμαράκη Ευάγγελο - Βασίλειο του Ιωάννη, Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου, Τζιτζικώστα Απόστολο - Ιωάννη του Γεωργίου.

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος  Σπυρίδωνα - Άδωνι  Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.