2 Οκτώβριος 2015, 20:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Οκτώβριος 2015, 16:56

Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης: Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τους Σύρους πρόσφυγες

  • Σχέδιο επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία σε «πρόθυμες» χώρες της ΕΕ
    (φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το δράμα των προσφύγων από τη Συρία δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο – πόσο μάλλον τους ποντιακούς συλλόγους, τα μέλη των οποίων έχουν βιώσει την προσφυγιά. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλος ένας σύλλογος, ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία συγκέντρωσης βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και διατροφής για τους Σύρους πρόσφυγες.

«Το προσφυγικό πρόβλημα καθημερινά εξελίσσεται με σφοδρότητα και δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

«Ο καθένας από εμάς μόνος του ελάχιστα μπορεί να προσφέρει, κι αυτό τον αποτρέπει στο να βοηθήσει. Όμως αν ενωθούμε πολλοί μαζί, μπορούμε να κάνουμε κάτι για να απαλύνουμε τη δυστυχία τους. Όπως σημειώνει ο Μέγας Βασίλειος, τους αδικούμε όταν μπορούμε να τους βοηθήσουμε και δεν το πράττουμε: "Ώστε τοσούτους αδικείς όσοις παρέχειν εδύνασο"».

Τα τρόφιμα που θα συλλεχθούν θα πρέπει να είναι μακράς διάρκειας όπως γάλατα, κονσέρβες (όχι χοιρινό), κρουασάν, εμφιαλωμένα νερά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, παξιμάδια συσκευασμένα, μπισκότα, σοκολάτες, ξηροί καρποί, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, παστέλια, μπάρες δημητριακών, καθώς και μακαρόνια, όσπρια κτλ. Ακόμη συλλέγονται είδη προσωπικής υγιεινής όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, σαμπουάν, μωρομάντιλα, πάνες, σερβιέτες κτλ.

Η συλλογή των αγαθών πραγματοποιείται καθημερινά 18:00-21:00 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

  • Περισσότερες πληροφορίες: 25410 78811