2 Οκτώβριος 2015, 13:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Οκτώβριος 2015, 13:59

Αργοναύται-Κομνηνοί: Απαιτούμε η Πολιτεία να διδάσκει την ιστορία

  • Αργοναύται-Κομνηνοί: Απαιτούμε η Πολιτεία να διδάσκει την ιστορία

Μια ανοιχτή επιστολή-κόλαφο προς την ελληνική Πολιτεία δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί», εκφράζοντας την αντίθεση και την αντίδρασή του στην αφαίρεση από τη διδακτέα ύλη του μαθήματος Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου του κεφαλαίου με τίτλο: «Ο Παρευξείνιος Ελληνισμός κατά τον 19ο και 20ό αιώνα».

Ο σύλλογος διαπιστώνει «με λύπη» ότι η απόφαση αυτή «συνεχίζει με επιτυχία την τακτική των παραιτήσεων της Πολιτείας μας από τη διπλωματική διεκδίκηση της Γενοκτονίας».

Στην επιστολή διατυπώνονται προειδοποιήσεις για τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης που, μεταξύ άλλων, επιβραβεύει τη μισαλλοδοξία των Νεότουρκων, συγκαλύπτει την αναγκαστική έξοδο από τα πάτρια χώματα και βάζει ταφόπλακα στα διδάγματα της ιστορικής γνώσης των γεγονότων, τονίζεται όμως παράλληλα η αποφασιστικότητα των ποντιακών συλλόγων για δράση που καμιά υπουργική απόφαση δεν μπορεί να αποτρέψει.

«Θα σταθούμε με πίστη στο χρέος όπως πάντα, αφυπνίζοντας την κοινωνία μας και αναχαιτίζοντας τα σχέδια επί χάρτου που επιλαμβάνονται κάποιοι χωρίς τη γνώμη μας».

Ολόκληρη την επιστολή του ποντιακού συλλόγου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.