2 Οκτώβριος 2015, 09:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Οκτώβριος 2015, 10:13

Στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

  • Στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη σε προηγούμενη συνάντησή τους στο Πατριαρχείο

Με τη δέουσα επισημότητα υποδέχθηκε χθες το βράδυ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Μακεδονίας.

Τον Πατριάρχη καλωσόρισαν επίσης η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών και τοπικών Αρχών. Ο Γιάννης Αμανατίδης μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους θερμούς χαιρετισμούς του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Από πλευράς του ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ευχήθηκε ο πρωθυπουργός να φέρει καλά νέα από την επίσκεψή του στην Αμερική.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον υφυπουργό Εξωτερικών αλλά και την κυβέρνηση συνολικά για την επανεκλογή τους και αναφέρθηκε εκτενώς στη Διεθνή Διάσκεψη για το θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 18-20 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζοντας πολύ θετική πρωτοβουλία τη διοργάνωσή της.

Ο Πόντιος υφυπουργός Εξωτερικών εξήρε τις διεθνείς προσπάθειες της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως για τη στήριξη της πατρίδας μας και, απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, υπογράμμισε, ότι η παρουσία του στη Διεθνή Διάσκεψη δεν θα αποτελέσει μόνον τιμή αλλά, επιπλέον, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του διεθνούς διάλογου για την εμπέδωση της ανάγκης σεβασμού του θρησκευτικού πλουραλισμού.