1 Οκτώβριος 2015, 22:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Οκτώβριος 2015, 00:07

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 20 τραυματίες από πυροβολισμούς σε Κολέγιο του Όρεγκον

  • Τουλάχιστον 15 νεκροί και 20 τραυματίες από πυροβολισμούς σε Κολέγιο του Όρεγκον

Νέο κρούσμα ένοπλης βίας σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ συγκλόνισε το Κολλέγιο Άμπκουα στο Ρόουζμπεργκ του Όρεγκον με τουλάχιστον 15 νεκρούς και 20 τραυματίες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένοπλος άνοιξε πυρ στο Κοινοτικό Κολλέγιο Άμπκουα, σπέρνοντας το θάνατο και τον πανικό.

Από τις επικοινωνίες μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων προκύπτει ότι ο δράστης έχει δεχθεί πυρά, χωρίς να διευκρινίζεται εάν έχει συλληφθεί ζωντανός ή είναι νεκρός.

Τα θύματα έχουν μεταφερθεί από το χώρο του κολεγίου σε χώρους νοσηλείας, όπως έκανε γνωστό το τοπικό πυροσβεστικό τμήμα, που καλύπτει τα έκτακτα περιστατικά.Την ίδια ώρα δίνονταν οδηγίες στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην πλησιάσουν το κτηριακό συγκρότημα του Κολεγίου.

Στη σελίδα της σχολής στο Facebook αναρτήθηκαν δραματικά μηνύματα κάτω από το τελευταίο ποστ, όπου συμπεριλαμβάνονταν εκκλήσεις για βοήθεια από χρήστες που φαίνεται να ήταν μέσα στο χώρο.

Το κτηριακό συγκρότημα όπου σημειώθηκε η επίθεση βρίσκεται στην περιοχή του Ρόουζμπεργκ, μιας μικρής πόλης περίπου 22.000 κατοίκων, 110 χλμ. νότια του Γιουτζίν του Ορεγκον και σχεδόν 300 χλμ. νότια του Πόρτλαντ.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν είχαν γίνει αμέσως γνωστές. Αργότερα έγινε γνωστό από την εισαγγελία ότι οι νεκροί είναι 13 και ότι ο δράστης είναι κι εκείνος νεκρός.