1 Οκτώβριος 2015, 14:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2015, 14:25

Στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου από την πλατεία Βικτωρίας οι πρόσφυγες

  • Στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου από την πλατεία Βικτωρίας οι πρόσφυγες
    Πέντε διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στο Γαλάτσι

Πέντε διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ, υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών που είχαν βρει καταφύγιο στην πλατεία Βικτωρίας. Περισσότερα από 400 άτομα στεγάζονται πλέον στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου προκειμένου να αποσυμφορηθεί μια από τις πιο κεντρικές πλατείες της Αθήνας.

«Έχω πει επανειλημμένα ότι η προσπάθειά μας είναι να αποφορτίσουμε τον ντόπιο πληθυσμό από τα βάρη που δημιουργεί το προσφυγικό ρεύμα ώστε και ο πληθυσμός να κρατήσει την αλληλέγγυα στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα και οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο Γιάννης Μουζάλας επέβλεψε την μεταφορά και χαρακτήρισε «άθλια» την εικόνα της πλατείας.

Μουζάλας: Η προσωρινή στέγαση των προσφύγων στο Γαλάτσι γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου να βρει να σύστημα παράλληλων χώρων, ώστε όπου δημιουργείται πρόβλημα να αποφορτίζεται.

Την ώρα που οι πρόσφυγες έμπαιναν στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις ήταν σε εξέλιξη. Ενάντια στις ρατσιστικές συνάξεις μίσους και για να αποτραπούν οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής ήταν η συγκέντρωση που διοργανώθηκε από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή. «Ζητάμε από τον δήμαρχο Αθηναίων να ανοίξει χώρους στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου.

Κάτοικοι της περιοχής έκαναν παράλληλα τη δική τους συγκέντρωση ζητώντας να αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας από πρόσφυγες και μετανάστες. «Είμαστε αλληλέγγυοι με τις ταλαίπωρες αυτές ψυχές. Θέλουμε να ζήσουν σαν άνθρωποι, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε. Εδώ διεξάγεται εμπόριο ανθρώπων και ναρκωτικών», δήλωσε ο δάσκαλος Μάριος Μιχαηλίδης.