1 Οκτώβριος 2015, 15:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2015, 14:57

Στα μάτια των Σύρων προσφύγων βλέπουμε τους Πόντιους προγόνους μας

  • Ποντιακός Σύλλογος «Αμισός»: Δεν πρέπει να ξεχνάμε και εμείς ότι είμαστε πρόσφυγες!

Κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουν τη δυστυχία των προσφύγων κάνουν φορείς της Βέροιας, με μπροστάρη την Εύξεινο Λέσχη. Εκατοντάδες άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία που βιώνουν οι πρόσφυγες από τη Συρία, ανάμεσά τους και χιλιάδες παιδιά.

«Στα μάτια των προσφύγων από τη Συρία βλέπουμε τους Πόντιους προγόνους μας που με τα λίγα υπάρχοντά τους ήρθαν στην Ελλάδα για να σωθούν από τη Γενοκτονία που υπέστησαν από το τουρκικό κράτος» αναφέρουν οι εθελοντές ποντιακής καταγωγής.

Τρόφιμα μακράς διάρκειας, κονσέρβες (όχι χοιρινό), κρουασάν, εμφιαλωμένα νερά, ψωμί για τοστ, παξιμάδια συσκευασμένα, μπισκότα, σοκολάτες, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, παστέλια, γάλατα, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, χειμερινά ρούχα (κουβέρτες κτλ.) και φάρμακα (παυσίπονα, αντιπυρετικά, γάζες, αντισηπτικά) είναι μερικά από τα πράγματα που συλλέγονται αυτές τις ημέρες ώστε να δοθούν στους Σύρους πρόσφυγες.

Οι χώροι συγκέντρωσης των ειδών είναι η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας (Κυριακή έως Πέμπτη 17:00-21:00), η Στέγη Γραμμάτων Βέροιας (καθημερινά 09:00-13:00 και 17:00-21:00) και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βέροιας (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-15:00).