1 Οκτώβριος 2015, 14:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Οκτώβριος 2015, 14:13

«Γιοκ στις εκλογές» λέει ολόκληρο χωριό στο Καρς (βίντεο-φωτο)

  • «Γιοκ στις εκλογές» λέει ολόκληρο χωριό στο Καρς (βίντεο-φωτο)
    Ομόφωνα χωριό στο Καρς αποφάσισε να απέχει από τις εκλογές του Νοεμβρίου στην Τουρκία

Με μαζική αποχή από τις κάλπες την 1η Νοεμβρίου αποφάσισαν να απαντήσουν οι κάτοικοι του χωριού Χαλέφογλου στο Καρς στους πολιτικούς που αρνούνται να ακούσουν τα προβλήματά τους. Αιτία το γεγονός ότι εν έτει 2015 και ενώ όλη η Τουρκία έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, εκείνοι εξακολουθούν να μην έχουν νερό και καλούνται καθημερινά να το μεταφέρουν με άλογα και μουλάρια!

Μετά από συνέλευση που έκαναν, οι κάτοικοι του χωριού που μέχρι το 1918 φιλοξενούσε Έλληνες, αποφάσισαν ότι η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη και δεν έχει νόημα να ψηφίσουν εφόσον το βασικό τους πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί από κανέναν.

Μάλιστα χρησιμοποιούν πλέον το σύνθημα: «Δεν μας φέρνετε νερό, δεν έχει ψήφους!»

Το χωριό απέχει μόλις 20 χλμ από το Καρς και έχει 3.000 κατοίκους, οι οποίοι καθημερινά μεταφέρουν νερό με άλογα και μουλάρια από το λιβάδι Μίσκο όπου έκαναν γεώτρηση και βρήκαν πόσιμο νερό. Αυτό που ζητούν λοιπόν είναι να έρθει το νερό στο χωριό για να ποτίσουν τα 20.000 βοοειδή και τα 5.000 αιγοπρόβατά τους, τις καλλιέργειές τους, αλλά και για να μπορούν επιτέλους κι οι ίδιοι να πιουν καθαρό νερό.

Gallery