1 Οκτώβριος 2015, 13:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2015, 12:40

«Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά»

  • «Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά»

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση εξελίσσεται σε κρίση αξιών, αξίες που άντεξαν για αιώνες στο πέρασμα των χρόνων, σήμερα εμείς μπορούμε να τις διατηρήσουμε με περισσότερους και σύγχρονους τρόπους. Να διαχειριστούμε δηλαδή όλα τα μεγάλα ζητήματα στον ποντιακό χώρο. Αλήθεια, το πράττουμε αυτό;

Με έκπληξη διάβασα την επιστολή της νεολαίας της ΠΟΕ για την άρνηση συμμετοχής τους σε αυτό το μοναδικό για την εποχή μας μεγάλο γεγονός της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης των Ποντίων νέων.

Ως το νεότερο μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, νιώθω την ευθύνη να δίνω μάχη πάντα για το καλύτερο – αλλά και ως φόρο τιμής στους προγόνους μου, για την ένωση του χώρου. Με λυπεί το γεγονός ότι ένα συμβούλιο νέων αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο μεγαλύτερο γεγονός της τελευταίας δεκαετίας που αφορά τους νέους· δεν μιλάμε για ένα «πανηγύρι» αλλά για μια συνδιάσκεψη με καίρια θέματα που αφορούν τους νέους. Μάλιστα κάποια θέματα αγγίζουν γενικώς τους νέους, ανεξάρτητα από την ποντιακή τους καταγωγή.

Εμείς οι νέοι πρέπει να κάνουμε βήματα εμπρός και όχι πίσω, είναι χρέος μας να το κάνουμε. Κατεβαίνοντας υποψήφιος για το ΔΣ της ΠΟΠΣ, ο μόνος στόχος που είχα και έχω είναι πρώτα η ένωση του χώρου για να διεκδικήσουμε θέματα όπως η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Δεν μας επιτρέπεται να χάνουμε ούτε λεπτό!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν καταφέραμε να κάνουμε ένα γενναίο βήμα μπροστά. Παρά την άρνηση της νεολαίας της ΠΟΕ, εγώ προσωπικά δεν χάνω την ελπίδα μου για την ένωση, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Νικόλαος Φλίκας,
Μέλος ΔΣ ΠΟΠΣ