1 Οκτώβριος 2015, 09:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Οκτώβριος 2015, 09:26

Από τη Γεωργία στη Θεσσαλονίκη για τη 2η Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας

  • Από τη Γεωργία στη Θεσσαλονίκη για τη 2η Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας
    Η Ευγενία Κοτανίδου (δεύτερη από αριστερά) κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας

Την Τετάρτη, στη μεγάλη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ενόψει της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Κοινοτήτων της Γεωργίας και συντονίστρια νεολαίας στην Ένωση της Ελληνικής Νεολαίας της Γεωργίας, Ευγενία Κοτανίδου, πήρε τη θέση της στο πάνελ και εξήγησε ότι πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια που θα ενώσει τους Πόντιους γύρω από τα επίκαιρα θέματα.

Λίγο νωρίτερα, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε χαρακτηρίσει τη συνδιάσκεψη «μεγάλη γιορτή της ενότητας» επαναλαμβάνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό όλες μαζί οι ομοσπονδίες να καταφέρουν να ενώσουν τον ποντιακό ελληνισμό.

Η Ευγενία Κοτανίδου σπούδασε Ελληνική Φιλολογία και είναι καθηγήτρια ελληνικών στη Γεωργία. Όπως είπε, αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες των πανεπιστημιακών για την ποντιακή διάλεκτο και την άποψή τους για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην χαθεί και να παραδοθεί στις επόμενες γενιές.

Ευγενία Κοτανίδου: Η ποντιακή καρδιά στη Γεωργία εξακολουθεί να χτυπά πολύ δυνατά.

«Είμαστε εδώ για να κρατάμε τον ελληνισμό», είναι η απάντησή της στην ερώτηση για την διασπορά στη Γεωργία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει συρρικνωθεί καθώς πολλοί ομογενείς έφυγαν για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρωσία. Αναφερόμενη δε στην ελληνική οικονομική κρίση δηλώνει χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες του εξωτερικού πονάμε για την Ελλάδα. Είναι η ιστορική μας πατρίδα. Εάν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να κάνουμε κάτι γι’ αυτήν». 

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ02
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
2015
18:00
Μια γέφυρα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων για τους απανταχού Έλληνες του Πόντου θα γίνει η 2η...