30 Σεπτέμβριος 2015, 20:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2015, 22:05

Νέο εμπόδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ από το Δήμο – Τι λέει η ομάδα

  • Νέο εμπόδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ από το Δήμο – Τι λέει η ομάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας αιτήθηκε στο Επιμελητήριο Περιβάλλοντος γνωμοδότηση για τις επιπτώσεις του έργου του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, ενώ ταυτόχρονα προτείνει λύσεις για να κατασκευαστεί η «Αγια-Σοφιά» εκτός πόλης! Η κίνηση αυτή προκάλεσε εκνευρισμό στο στρατόπεδο του Δικεφάλου, καθώς διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου κάνει τα πάντα προκειμένου να μην γίνει πραγματικότητα το όνειρο των οπαδών της ΑΕΚ, κι όλα αυτά την ώρα που ήδη ο Δήμος έχει χάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, ζήτησε από το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ). Αυτή λοιπόν εκφράζει ενστάσεις, υποστηρίζοντας ότι η ΜΠΕ είναι «μη νόμιμη και πρόωρη όσον αφορά τη διαδικασία της διαβούλευσης και την έγκρισή της, επειδή δεν προηγήθηκε Στρατηγική Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».

Πάντως το παράδοξο είναι ότι το συγκεκριμένο θέμα, όπως και άλλες ενστάσεις που εκφράζονται σε αυτήν τη γνωμοδότηση, είχαν συμπεριληφθεί στην προσφυγή που κατέθεσε ο Δήμος στο ΣτΕ, όπου εξετάστηκαν και απορρίφθηκαν. Απορούν λοιπόν στην ΑΕΚ, γιατί επικαλούνται ξανά τα ίδια πράγματα οι ιθύνοντες του Δήμου.

Στο κιτρινόμαυρο περιβάλλον θεωρούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παιχνίδι εντυπώσεων από πλευράς Άρη Βασιλόπουλου και αποφάσισαν να μην μείνουν άλλο με τα χέρια σταυρωμένα. Θα προχωρήσουν σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα έχουν ως στόχο να μάθει η τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας την αλήθεια για όλες τις παραμέτρους της «Αγια-Σοφιάς».