30 Σεπτέμβριος 2015, 15:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτέμβριος 2015, 15:46

Όπλα και κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν σε γιάφκα στον Μαραθώνα (φωτο)

  • Όπλα και κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν σε γιάφκα στον Μαραθώνα (φωτο)
    Στιγμιότυπο από την προσαγωγή του Γιώργου Πετρακάκου

Νέα γιάφκα του Γιώργου Πετρακάκου, γεμάτη όπλα και κλεμμένα οχήματα ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο Μαραθώνα.

Πηγές της Αστυνομίας ανέφεραν ότι το κρησφύγετο νοικιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο με πλαστά στοιχεία από μέλος της λεγόμενης «συμμορίας ληστών του Διστόμου» – μάλλον τον Σπύρο Δραβίλα κατά την ιστοσελίδα protothema.gr.

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ είπε ότι το κρησφύγετο, όπου βρέθηκαν επτά αυτοκίνητα και δυο μοτοσικλέτες, είχε υποπέσει στην αντίληψη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πολύ πριν από τη σύλληψη του Πετρακάκου στο Βόλο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Αρχές θεωρούσαν ότι στο σπίτι ίσως υπήρχαν στοιχεία που αφορούσαν δράστες συγκεκριμένων τρομοκρατικών επιθέσεων οι οποίες έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.


Το κρησφύγετο του Γιώργου Πετρακάκου (φωτ.:protothema.gr)

Εκτός των οχημάτων, στη γιάφκα (ένα σπίτι με δύο υπόγεια) εντοπίστηκαν τρεις σάκοι με βαρύ οπλισμό τους οποίους θα ανοίξουν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Το αν τα οχήματα είναι κλεμμένα θα διευκρινιστεί από την έρευνα που θα γίνει στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου θα μεταφερθούν και τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώνει η Αντιτρομοκρατική.


Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης (φωτ.:thetoc.gr)

Ο ίδιος αξιωματικός που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι επειδή το σπίτι και οι αποθήκες είναι μεγάλες εκτιμάται πως η έρευνα θα διαρκέσει μέρες.