29 Σεπτέμβριος 2015, 22:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2015, 22:13

Νέες αιματηρές επιθέσεις του PKK

  • Νέες αιματηρές επιθέσεις του PKK
    Παλιότερη επίθεση του PKK στο Ιγκντίρ της ανατολικής Τουρκίας (φωτ.: EPA/DEPO PHOTOS)

Ανοίγει όλο και περισσότερο ο κύκλος του αίματος με νέες επιθέσεις των ανταρτών του ΡΚΚ εναντίον στρατιωτικών και αστυνομικών στόχων.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα στο δρόμο Σεμντίνλι-Γιουκσέκοβα του νομού Χακιάρι, όταν τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού του τουρκικού στρατού, ανατινάχτηκε από νάρκη των ανταρτών του ΡΚΚ. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δυο στρατιώτες και άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Στην περιοχή έσπευσαν μαχητικά ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δυνάμεις ενίσχυσης, για να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν τους αντάρτες.

Η άλλη επίθεση έγινε στο χωριό Σαμάνγιολου της επαρχίας Κοζλούκ του νομού Μπάτμαν, από βόμβα που εξερράγη κατά τη διέλευση τεθωρακισμένου οχήματος της αστυνομίας. Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Επίσης τραυματίστηκαν πέντε πολίτες, που περνούσαν με όχημα από το δρόμο την ώρα της έκρηξης.

Η τρίτη επίθεση έγινε στα Άδανα, όταν δυο αντάρτες πόλης, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, προσέγγισαν αυτοκίνητο της αστυνομίας και σκότωσαν δυο αστυνομικούς.