30 Σεπτέμβριος 2015, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2015, 19:52

Ισχυροί βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

  • Ισχυροί βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Κατερίνα Νομικού)

Σταδιακή ενίσχυση των βορείων ανέμων στα 7 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά προβλέπουν την Τετάρτη οι μετεωρολόγοι. Η αστάθεια περιορίζεται ωστόσο αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Στην Αττική παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές, και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα και άστατος καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.