29 Σεπτέμβριος 2015, 12:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτέμβριος 2015, 12:01

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Διδυμότειχο

  • Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Διδυμότειχο
    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Θράκη

Μια από τις πιο «ευαίσθητες» περιοχές της Ελλάδας επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τις προηγούμενες μέρες, την περιοχή της Θράκης.

Τη Δευτέρα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στο Διδυμότειχο όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, και μαζί πραγματοποίησαν δοξολογία στο ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου.

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αρχιεπίσκοπο για το «ανύστακτο ενδιαφέρον του για τη Θράκη που εκδηλώνεται με κάθε ευκαιρία», και σημείωσε ότι η εν λόγω επίσκεψη τονώνει το ηθικό του ακριτικού λαού της σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, και του δίνει ελπίδες να συνεχίσει την προσπάθειά του για ένα καλύτερο μέλλον.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή είχε εκφράσει τη συμπαράσταση της εκκλησίας προς τους μετανάστες.

«Καταρχήν θεωρήσαμε ότι είναι κάτι μικρό και προσπάθησε η Εκκλησία μας με όλες της τις δυνάμεις, από άκρο σε άκρο της Ελλάδος, να συμπαρασταθεί σε αυτούς τους ανθρώπους, που είχαν τις δυσκολίες αυτές της ξενιτιάς. Χωρίς να κάνει διακρίσεις, όπως πάντα, αν είναι λευκοί, αν είναι μαύροι, αν είναι χριστιανοί, αν είναι αλλόδοξοι» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. 

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πληθυσμιακή σύνθεση της Θράκης, εξήρε τη συνεργασία, την ειρηνική συμβίωση και την αντιμετώπιση των κοινών δυσκολιών «ανθρώπων με διαφορετικές τοποθετήσεις», όπως ανέφερε, «ως μια κεκτημένη εμπειρία που θα πρέπει να γίνει υπόδειγμα για το μεταναστευτικό πρόβλημα και την επίλυσή του».