28 Σεπτέμβριος 2015, 23:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτέμβριος 2015, 22:00

Υπόμνημα για το μετρό της Θεσσαλονίκης συνυπογράφουν 21 φορείς

  • Υπόμνημα για το μετρό της Θεσσαλονίκης συνυπογράφουν 21 φορείς
    Μνημειακό κτίριο ήρθε στο φως κατά τα έργα κατασκευής για το σταθμό μετρό «Βενιζέλου» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Κοινό υπόμνημα με αποκλειστικό θέμα τη λειτουργία του μετρό της Θεσσαλονίκης, υπογράφηκε από 21 επιχειρηματικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης. Το υπόμνημα συνυπογράφηκε ως συνέχεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου,  με πρωτοβουλία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη.

Με το υπόμνημα, που απευθύνουν προς πάσα κατεύθυνση, οι φορείς της Θεσσαλονίκης, «απαιτούν» από την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα.

Ζητούν όμως και από την τοπική αυτοδιοίκηση να υποστηρίξει το έργο και να βοηθήσει, ως οφείλει, την άμεση συνέχισή του.

«Οι κάτοικοι αυτής της πόλης, η επιχειρηματική της κοινότητα, η επιστημονική της κοινότητα, η Θεσσαλονίκη απαιτούν το σεβασμό όλων απέναντι  στην πόλη, στους πολίτες της και σε όσους θυσιάστηκαν και θυσιάζονται καθημερινά κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους και μένοντας χωρίς δουλειά για να επιτευχθεί ο στόχος δηλαδή να λειτουργήσει το μετρό», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των φορέων.

Εν τω μεταξύ επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή το θέμα του μετρό εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε, «δεν μπορεί κανείς να παίζει παιχνιδάκια με το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της πόλης», υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «οποιαδήποτε αλλαγή, κατάργηση του σταθμού της οδού Βενιζέλου, θα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες» και «περαιτέρω ταλαιπωρία των επαγγελματιών της περιοχής».