28 Σεπτέμβριος 2015, 20:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτέμβριος 2015, 20:20

Σώθηκε το επίδομα γάμου μέχρι το τέλος του χρόνου

  • Σώθηκε το επίδομα γάμου μέχρι το τέλος του χρόνου
    Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος

Την παράταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2014 μέχρι το τέλος του 2015, πέτυχε η ΓΣΕΕ, καθώς επήλθε συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Έτσι, διασώθηκε επί της ουσίας το επίδομα γάμου, που αντιστοιχεί στο 10% των αποδοχών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται την Τρίτη το απόγευμα, προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου. Η συνάντηση θα διεξαχθεί σε μια προσπάθεια να γίνει η απαραίτητη ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που άπτονται της αγοράς εργασίας και είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, όπως είναι η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, που θα δώσει την ευκαιρία για την επανέναρξη εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η ΓΣΕΕ επιμένει να ζητάει από την κυβέρνηση να επανέλθει το θεσμικό πλαίσιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα συνδικάτα των εργαζομένων και των εργοδοτών. Στο πλαίσιο αυτό ζητάει να επανέλθει και ο κατώτατος μισθός στα προ μνημονίου επίπεδα. Πρόκειται για πρόταση που θα τεθεί εκ νέου στην συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων.