31 Ιούλιος 2013, 10:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 13:31

Μοσχάρι στη γάστρα με λαχανικά και μπίρα

  • Μοσχάρι στη γάστρα με λαχανικά και μπίρα

Το μοσχάρι γάστρας με μπίρα είναι ένα φαγητό με πολύ ξεχωριστή γεύση και το κρέας γίνεται πολύ μαλακό.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μικρές μερίδες
  • 2-3 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μεγάλες πατάτες κυδωνάτες
  • 1 κουτάκι μπίρα
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο στη φωτιά και ροδίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε για λίγο μέχρι να μαραθεί.
  2. Μεταφέρουμε το κρέας στη γάστρα, ρίχνουμε την μπίρα, σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 200°. Όσο πιο μικρά κομμάτια είναι το κρέας, τόσο πιο γρήγορα θα ψηθεί.
  3. Ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό αν χρειάζεται. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα περίπου ακόμη μέχρι να γίνει το κρέας.
  4. Παίρνουμε ½ ποτήρι ζωμό από το φαγητό μας και διαλύουμε σ' αυτό το κορν φλάουρ. Περιχύνουμε το κρέας, κουνάμε τη γάστρα να πάει παντού, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για να δέσει η σάλτσα.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr