27 Σεπτέμβριος 2015, 19:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2015, 19:01

Συναντήσεις Κοτζιά με ΥΠΕΞ Γεωργίας και Ιράκ στη Νέα Υόρκη

  • Συναντήσεις Κοτζιά με ΥΠΕΞ Γεωργίας και Ιράκ στη Νέα Υόρκη
    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συνομιλεί με τον Γεωργιανό ομόλογό του Γκιόργκι Κβιρικασβίλι

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, είχε σήμερα, συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας, ενώ εξέτασαν και ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως η προσφυγική και η μεταναστευτική κρίση, καθώς και η αναζωπύρωση της έντασης στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα που άπτονται της συνεργασίας της Γεωργίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ν, Κοτζιάς είχε επίσης συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ Ιμπραχίμ Αλ-Ζααφάρι. Έγιναν συνομιλίες για τις τελευταίες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, ενώ δόθηκε έμφαση σε ζητήματα διμερούς συνεργασίας.

Ακόμη υπογραμμίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί περαιτέρω η οικονομική, τεχνική, στρατιωτική και πολιτιστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Προς υλοποίηση του στόχου αυτού, συμφωνήθηκε να προγραμματισθεί σύντομα ανταλλαγή επισκέψεων των πολιτικών διευθυντών των δύο υπουργείων Εξωτερικών, οι οποίοι, με τη βοήθεια τεχνικών ομάδων εργασίας, θα καταρτίσουν ένα διμερές σχέδιο δράσης και στρατηγικής συνεργασίας.