27 Σεπτέμβριος 2015, 10:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτέμβριος 2015, 10:26

Έφτασε στη Νέα Υόρκη ο Αλέξης Τσίπρας (βίντεο)

  • Έφτασε στη Νέα Υόρκη ο Αλέξης Τσίπρας (βίντεο)
    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την άφιξή του σε ξενοδοχείο του Μανχάταν (φωτ.: greekreporter.com)

Στις ΗΠΑ βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, όπου αναμένεται να έχει επαφές με ξένους ηγέτες.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν έξω από το ξενοδοχείο, στο οποίο θα διαμείνει στο κέντρο της Νέας Υόρκης, ομογενείς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους χαιρέτισε φτάνοντας.

Η ιστοσελίδα Greekreporter.com κατέγραψε στο παρακάνω βίντεο στιγμές από την άφιξη του Α. Τσίπρα στο ξενοδοχείο του Μανχάταν.

Έως την Παρασκευή, οπότε και επιστρέφει στην Αθήνα, ο Α. Τσίπρας ο οποίος ταξίδεψε στις ΗΠΑ έχοντας στις αποσκευές του το μεγάλο ζήτημα του χρέους, θα έχει σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες.

Με τον Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να έχει επαφή στο δείπνο που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος, προς τιμήν των ξένων ηγετών.

Ο πρωθυπουργός θα έχει όμως συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, καθώς και με τους προέδρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού και της Παλαιστίνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα,θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015», καθώς και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση.

Παράλληλα, θα έχει επαφές με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τον δήμαρχο Νέας Υόρκης καθώς και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.