26 Σεπτέμβριος 2015, 14:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2015, 15:00

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες η Κεφαλονιά

  • Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες η Κεφαλονιά

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για τρεις μήνες, κηρύχθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου το νησί της Κεφαλονιάς, λόγω των μεγάλων ζημιών που έχουν προκληθεί σε σπίτια και επαγγελματίες, από τη σφοδρή βροχόπτωση.

Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι το νερό έφτασε σε ύψος πενήντα πόντων πλημμυρίζοντας σπίτια και καταστήματα, ενώ δημιούργησε προβλήματα σε υποδομές με αποτέλεσμα το νησί να μείνει χωρίς ρεύμα για 3,5 ώρες.

Όπως είπε, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ήρθε σε επικοινωνία μαζί του και με εντολή του μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο για να συνδράμει την κατάσταση.

Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, μετέτρεψε τους δρόμους σε ορμητικούς χείμαρρους παρασύροντας αυτοκίνητα και ξεριζώνοντας δέντρα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε περίπου 25 διασώσεις ανθρώπων, ενώ δέχθηκε 100 κλήσεις για άντληση υδάτων.

«Το αίτημα ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το έστειλε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος, χθες το βράδυ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Επεσήμανε ακόμη ότι «σε εκκρεμότητα πλέον είναι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. Από το πρωί σήμερα έχουν αρχίσει οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις».