26 Σεπτέμβριος 2015, 13:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2015, 12:21

Μετανάστης προσπάθησε να εισέλθει στην Ευρώπη κρυμμένος στη μηχανή αυτοκινήτου!

  • Μετανάστης προσπάθησε να εισέλθει στην Ευρώπη κρυμμένος στη μηχανή αυτοκινήτου!

Μέσα στη μηχανή ενός αυτοκινήτου σκέφτηκε να κρυφτεί ένας απεγνωσμένος μετανάστης, προκειμένου να περάσει από το Μαρόκο στην ισπανική πόλη της βόρειας ακτής της Αφρικής, Μελίγια, κι από εκεί στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο 19χρονος άνδρας από τη Γουινέα εντοπίστηκε από άνδρες της πολιτοφυλακής, που ακινητοποίησαν το όχημα για έλεγχο και άκουσαν (με το ειδικό μηχάνημα-σαρωτή που ψάχνουν τα αυτοκίνητα) τον ήχο της καρδιάς του να χτυπάει κάτω από το καπό του αυτοκινήτου!

Ο 19χρονος αμέσως μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, επειδή ήταν σε κακή κατάσταση, ενώ οι δύο επιβαίνοντες του οχήματος τράπηκαν σε φυγή.

Ο ένας από αυτούς, όμως, εντοπίστηκε και συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα με την κατηγορία της λαθροδιακίνησης ανθρώπων.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό. Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας άλλος νεαρός από την Γουινέα είχε προσπαθήσει να εισέλθει παράνομα στη Θέουτα, επίσης κρυμμένος σε ένα χώρο που είχε φτιάξει μέσα στον κινητήρα αυτοκινήτου!

Παλαιότερα, η ισπανική αστυνομία είχε ανακαλύψει ένα οκτάχρονο αγόρι μέσα σε μια βαλίτσα. Ο πατέρας επιχείρησε να τον πάρει στη Θέουτα, σε μια προσπάθεια επανένωσης της οικογένειας.