25 Σεπτέμβριος 2015, 20:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2015, 19:52

Ποινική διώξη στον πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ

  • Ποινική διώξη στον πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ

Επίσημη μορφή πήραν οι κατηγορίες εναντίον του Σεπ Μπλάτερ, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση! Mπλεγμένος στην υπόθεση εμφανίζεται και ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί καθώς ο Μπλάτερ φέρεται να του έδωσε παράτυπα δύο εκατ. ελβετικά φράγκα!

Πλέον, ο κλοιός στενεύει γύρω από τον πρόεδρο της FIFA, μετά από το σκάνδαλο που ξέσπασε στους κόλπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, υπάρχουν ενδείξεις πως «στις 12 Σεπτεμβρίου 2005 ο Σεπ Μπλάτερ υπέγραψε συμβόλαιο με την Ποδοσφαιρική Ένωση Καραϊβικής (με τον Τζακ Γουόρνερ ως πρόεδρο εκείνη την χρονική περίοδο) κι εκείνο το συμβόλαιο ήταν δυσμενές για τη FIFA».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι «κατά την εφαρμογή της σχετικής συμφωνίας, ο Σεπ Μπλάτερ παραβίασε τα καθήκοντά του κι ενήργησε ενάντια του συμφέροντος της FIFA και/ή στις FIFA Marketing και TV AG».

Όσον αφορά στην πληρωμή των δύο εκατ. προς τον Πλατινί, φέρεται να έγινε για «εργασίες που εκτελέστηκαν στο διάστημα μεταξύ του Ιανουαρίου του 1999 έως τον Ιούνιο του 2002 και αυτή η πληρωμή εκτελέστηκε το Φεβρουάριο του 2011».


Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί

Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει ότι στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015, οι εκπρόσωποι του Γραφείου του Εισαγγελέα της Ελβετίας ανέκριναν τον κατηγορούμενο Σεπ Μπλάτερ, έπειτα από συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA. Παράλληλα, ο Μισέλ Πλατινί κλήθηκε να παράσχει πληροφορίες (άρθρο 178 του ελβετικού Κώδικα Ποινικής Δικονομίας).

Στην αντίπερα όχθη, η FIFA δήλωσε ότι συνεργάζεται με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας κι έχει συμμορφωθεί με όλες τις αιτήσεις για έγγραφα, δεδομένα κι άλλες πληροφορίες. «Θα συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο συνεργασίας κατά τη διάρκεια όλης της έρευνας», υπογράμμισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.