25 Σεπτέμβριος 2015, 18:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2015, 18:29

Με επίκληση στην ενότητα, η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας απαντά στην ΠΟΕ

  • Με επίκληση στην ενότητα, η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας απαντά στην ΠΟΕ

Βαθύτατη λύπη για την αποχώρηση της συντονιστικής επιτροπής Νεολαίας της ΠΟΕ από τη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας εκφράζουν με ανοιχτή επιστολή τους τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της συνδιάσκεψης. Δηλώνουν ότι η απόφαση της ΠΟΕ «είναι σεβαστή» και ευχαριστούν τον εκπρόσωπο της Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τη συμμετοχή του στην Οργανωτική Επιτροπή και τη συνεργασία του, επισημαίνουν όμως ότι «οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά σε όλα αυτά τα μεγάλα που μας ενώνουν και μας εμπνέουν και όχι στα μικρά και ασήμαντα που μπορεί να μας διχάσουν. Γιατί μας ενώνουν εξαιρετικά σημαντικά πράγματα. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

»Μας ενώνουν η Ιστορία, η Μνήμη, η Παράδοση, ο Πολιτισμός, η Ορθοδοξία, η Ελλάδα».

Η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώνει ότι προκειμένου να αναπληρωθούν οι θέσεις των συνέδρων που κενώθηκαν λόγω της αποχώρηση της ΠΟΕ, καλούνται όλα ανεξαρτήτως τα ποντιακά σωματεία της Ελλάδας να στείλουν αντιπροσώπους στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας συμπληρώνοντας σχετικό έντυπο στον ιστότοπό της www.gfyf2015.org.

Στην απάντηση της για την αποχώρηση της Νεολαίας ΠΟΕ, η Οργανωτική Επιτροπή δηλώνει πιστή στους στόχους για την ενότητα του ποντιακού χώρου.