30 Ιούλιος 2013, 17:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:18

Θριάμβευσε η Ελληνική ομάδα στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ

  • Θριάμβευσε η Ελληνική ομάδα στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ

Θριάμβευσε η Ελληνική ομάδα στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ. Επιστροφή από τη Γαλλία με εννέα μετάλλια.

Η ελληνική ομάδα στίβου που ταξίδεψε στη Γαλλία και πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα "Λυών 2013" επέστρεψε στην Ελλάδα τα ξημερώματα έχοντας στις αποσκευές της την εντυπωσιακή συλλογή συνολικά εννέα μεταλλίων, παρά τις ηχηρές απουσίες σε σχέση με τους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου.

Τέσσερα ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια κατέληξαν στην ελληνική αποστολή, φέρνοντας τη χώρα μας ψηλά στην κατάταξη των χωρών που συμμετείχαν στην πρώτη και σημαντικότερη διοργάνωση του στίβου αμέσως μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Εκτός των μεταλλίων, οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες κατέρριψαν ένα ρεκόρ Ευρώπης, καθώς και πέντε πανελλήνια ρεκόρ, σε μια διοργάνωση όπου η χώρα μας είχε «ηχηρές» απουσίες σε σχέση τόσο με τη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας, όσο και με το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 (Δήμογλου, Καραγιάννη κ.α.).

Τα ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι Παρασκευή Καντζά στο μήκος γυναικών, ο Γιώργος Βαγιανόπουλος στον δίσκο ανδρών, ο Μαρίνος Φυλαχτός στον δίσκο ανδρών αλλά και η Δήμητρα Κοροκίδα στο ακόντιο γυναικών. Τα χάλκινα μετάλλια πήραν οι Σεζόν Φερνάντες στη σφαίρα ανδρών, ο Γιώργος Καραμηνάς στο ακόντιο ανδρών, ο Γιώργος Κωστάκης στο τριπλούν ανδρών, η Μαρία Σταματουλά στη σφαίρα γυναικών και ο Μανώλης Στεφανουδάκης στο ακόντιο ανδρών.

Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν τη δύναμη και το σθένος αυτών των ανθρώπων, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης που κονδύλια και παροχές κόβονται από παντού.

Πηγή: lifo.gr