25 Σεπτέμβριος 2015, 14:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2015, 23:25

Κακοκαιρία ενόψει – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

  • Κακοκαιρία ενόψει – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Συμέλα Παντζαρτζή)

Για επέκταση της κακοκαιρίας σε όλη σχεδόν την Ελλάδα προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε. Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που σημειώνονται στα δυτικά και τα βόρεια, κατά περιόδους θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και από χαλαζοπτώσεις.

Την Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο.

Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, σε όλα τα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης) και πιθανόν πρόσκαιρα στην Κρήτη και στις Κυκλάδες (κυρίως στις δυτικότερες περιοχές). Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα αρχικά στα δυτικά και στην Πελοπόννησο, και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, Στερεά, Εύβοια, Κρήτη και Κυκλάδες. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου πιθανόν να είναι και η Αττική.

Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά περιόδους στη Μακεδονία, και πιθανόν μέχρι νωρίς το πρωί στις Σποράδες και τη Θεσσαλία.