25 Σεπτέμβριος 2015, 08:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2015, 08:26

Η επίσημη «πρώτη» για το νέο Υπουργικό

  • Η επίσημη «πρώτη» για το νέο Υπουργικό
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συγκαλεί  στις 11 το πρωί το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, της νέας κυβέρνησης, υπό την προεδρία του.

Στη σκιά της υπόθεσης του Δημήτρη Καμμένου ο πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει τους υπουργούς του να προχωρήσουν στην υλοποίηση των μέτρων που απορρέουν από τη συμφωνία με τους δανειστές, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας, αλλά και να προχωρήσουν στη συνέχεια οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Ένα ζήτημα στο οποίο έχει ποντάρει πολλά ο Αλέξης Τσίπρας με στόχο να μπορέσει να υλοποιηθεί και το «παράλληλο πρόγραμμα» για τη στήριξη των ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πώς θα δοθούν και οι πρώτες κατευθύνσεις για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, με το συντονισμό των υπουργών όπου απαιτείται, πέραν της συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο πρωθυπουργός, θα ζητήσει επίσης λιγότερες τηλεοπτικές συνεντεύξεις και περισσότερη δουλειά.

Μία ώρα πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα προηγηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή ορκωμοσίας, του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρα και του υφυπουργού Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος λαμβάνει εκ μέρους των ΑΝΕΛ τη θέση του Δημήτρη Καμμένου.