24 Σεπτέμβριος 2015, 22:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2015, 22:42

Κοντονής: Οι νόμοι θα τηρηθούν δεν τίθεται θέμα Grexit

  • Κοντονής: Αναιτιολόγητη επίθεση του προέδρου του ΣτΕ στο πρόσωπό μου
    Ο Σταύρος Κοντονής

Κανένα θέμα αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις δεν υφίσταται, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής μετά τη σημερινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Αστέρα Τρίπολης. Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Aθλητισμού οι παράγοντες των τριών ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της περιόδου 2015/2016, βρέθηκαν σήμερα στο γραφείο του κι άκουσαν με ξεκάθαρο τρόπο από το στόμα του ότι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα εφαρμοστεί στον απόλυτο βαθμό. 

«Θεωρώ ότι με καλή πίστη και την κοινή λογική θα λυθούν τα προβλήματα. Και πιστεύω θα τα λύσουμε», είπε ενώ για το ενδεχόμενο Grexit ήταν ξεκάθαρος: «Δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα. Οι φορείς του ποδοσφαίρου αντιλαμβάνονται ότι μέσα σε ένα κράτος δικαίου πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Και οι νόμοι θα τηρηθούν». Επίσης, ο υφυπουργός Aθλητισμού υπογράμμισε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη και θα τα ξαναπούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Δηλώσεις έκανε και ο «ισχυρός άνδρας» του Αστέρα Τρίπολης και πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που είναι λογικό να έχει παθογένειες και προβλήματα στην εφαρμογή του. Επίσης κουβεντιάσαμε για την εφαρμογή του νέου νόμου όσον αφορά στο διαιτητικό δικαστήριο. Ο υπουργός ήταν πολύ συγκαταβατικός και συνεργάσιμος. Δεν υπάρχει πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά κοινή γραμμή. Υπάρχει νόμος του κράτους που είναι εν ισχύ και με καλή διάθεση απ’ όλες τις πλευρές, δεν θα υπάρξει αντιπαράθεση».