26 Σεπτέμβριος 2015, 12:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτέμβριος 2015, 13:04

Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού», στο Ελσίνκι

  • Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού», στο Ελσίνκι

Το 1ο Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» διοργανώνεται στο Ελσίνκι στις 23 και 24 Οκτωβρίου, με σκοπό να αναδείξει τις σχέσεις των δύο χωρών, να προωθήσει προϊόντα, υπηρεσίες και πολιτισμό από την Ελλάδα, και να αναδείξει την κοινωνική επιχειρηματικότητα, τη συνεργατικότητα και την κοινωνική οικονομία.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) «Ελλάδα Παντού» σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Σωματείων που έχει έδρα της τη Φινλανδία (πρόκειται για 18 σωματεία με 1.850 μέλη) και το Σύνδεσμο Ελλήνων Φινλανδίας.

Για την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την προώθηση του διαπολιτιστικού διαλόγου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τέσσερις θεματικές ενότητες την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ελσίνκι.

Στις ενότητες περιλαμβάνεται έκθεση ελληνικών εικαστικών έργων, δράση δικτύωσης των επαγγελματιών της ελληνικής κουζίνας και του εμπορίου, καθώς και δειγματισμός-προώθηση ελληνικών προϊόντων.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δράση ανάδειξης διαπολιτιστικών σχέσεων και δράση προώθησης και διαφήμισης του ελληνικού τουρισμού και τουριστικών υπηρεσιών.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με καλεσμένο τον τραγουδοποιό Θωμά Σοπιλίδη από την Ελλάδα, που θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση Mama Ellas, και το ελληνοφινλανδικό μουσικό συγκρότημα  «Antama».

  • Στο ιστορικό εστιατόριο «Kaisaniemi», στο Ελσίνκι.