25 Σεπτέμβριος 2015, 08:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτέμβριος 2015, 07:55

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Παρασκευή

  • Πάνω από 25.000 κεραυνοί σε 12 ώρες στη βόρεια Ελλάδα
    (Φωτ.: αρχείο EPA / Patrick Pleul)

Για επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες την κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα επικρατήσουν αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στη Θεσσαλία και από τις απογευματινές ώρες πιθανώς στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις είναι η πρόβλεψη για τα Δωδεκάνησα και τα νησιά ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.