24 Σεπτέμβριος 2015, 14:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2015, 14:02

Συνελήφθη ο Γιώργος Πετρακάκος, δεξί χέρι του Μαζιώτη

  • Συνελήφθη ο Γιώργος Πετρακάκος, δεξί χέρι του Μαζιώτη
    Φωτογραφία του Γιώργου Πετρακάκου που είχε δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ

Ήταν από τους Νο1 καταζητούμενους και ο τελευταίος από τη συμμορία των ληστών του Διστόμου (γνωστή για την κινηματογραφική απόδραση με το φουσκωτό), που είχε διαφύγει τη σύλληψη. Ο Γιώργος Πετρακάκος, ο φερόμενος ως δεξί χέρι του καταδικασμένου για τρομοκρατία Νίκου Μαζιώτη, συνελήφθη κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στον Βόλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί με τον 36χρονο συνελήφθησαν μια γυναίκα (ίσως πρόκειται για την σύντροφο του) και ένας άντρας που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία και ο οποίος διέμενε σε ένα ξενοδοχείο στην παραλία του Βόλου, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το διαμέρισμα του Πετρακάκου.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιούνται σε δύο διαφορετικές περιοχές του Βόλου. Στα διαμερίσματα-γιάφκες που εντοπίστηκαν βρέθηκαν όπλα και μεγάλες ποσότητες από φυσίγγια. Παράλληλες έρευνες γίνονται και στην Αθήνα καθώς θεωρείται ότι η ομάδα κινούνταν μεταξύ Μαγνησίας και Αττικής.

Ο Γιώργος Πετρακάκος θεωρείται ότι γνώρισε τον Νίκο Μαζιώτη μέσω του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα. Είναι ύποπτος για συμμετοχή σε πολλές ένοπλες ληστείες.

Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες Γιώργος Πετρακάκος αναζητούνταν εδώ και καιρό στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας μετά και την επιχείρηση στην Αγχίαλο όπου συνελήφθησαν δύο μέλη της συμμορίας του Διστόμου και αυτοκτόνησε ο Σπύρος Δραβίλας αρνούμενος να παραδοθεί.