24 Σεπτέμβριος 2015, 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτέμβριος 2015, 08:32

Η ΠΟΕ για την αποχώρηση της Νεολαίας της από τη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας

  • Η ΠΟΕ για την αποχώρηση της Νεολαίας της από τη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας

Αποφασισμένη να κρατήσει χαμηλούς τόνους, καθώς θεωρεί ότι η επιστολή που απέστειλε είναι καθ’ όλα επεξηγηματική και ότι δεν χρειάζεται να ρίξει λάδι στη φωτιά, εμφανίζεται η Νεολαία της ΠΟΕ μία μέρα μετά την αποχώρησή της από τη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας.

«Δεν είμαστε αρνητικοί στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να τεθούν οι βάσεις, μέσα από τη διοργάνωση της Συνδιάσκεψης, και να προχωρήσουν από κοινού οι Πόντιοι νέοι σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο αντιμετωπίσαμε προβλήματα με την οργανωτική επιτροπή», ήταν το λακωνικό μήνυμα που απέστειλε μέσα από το pontos-news.gr ο πρόεδρος της Νεολαίας της ΠΟΕ, Γρηγόρης Κεσαπίδης. Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι σε αυτή τη φάση δεν επιθυμεί να πει κάτι περισσότερο, προκειμένου να μη δημιουργήσει προβλήματα, και επιφυλάχθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του μετά την ολοκλήρωση της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας.

Για το θέμα δεν θέλησε να πάρει επίσημα θέση η διοίκηση της ΠΟΕ. Πηγές της, ωστόσο, αναφέρουν ότι η διοργάνωση αφορά τις νεολαίες και αυτές είναι που παίρνουν τις όποιες αποφάσεις.

«Το θέμα αφορά τις νεολαίες και καμία ομοσπονδία δεν πρέπει να τις ποδηγετήσει και να τις καθοδηγήσει. Στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος η νεολαία λειτουργεί αυτόνομα. Εμείς την εμπιστευόμαστε, αφού έχει κρίση και οξυδέρκεια», εξηγούν μέσα από τη διοίκηση της ΠΟΕ.

Πάντως, το θέμα θα απασχολήσει το ερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης